Proiect Ecologizare Snagov

Despre Proiect

Telea

Proiectul "Ecologizare Snagov" este o inițiativă a Fundației M.E.V. care are ca scop protejarea și restaurarea mediului natural din zona pădurii și malului Lacului Snagov. Această regiune este cunoscută pentru biodiversitatea sa remarcabilă și importanța sa ecologică, fiind un habitat esențial pentru multe specii de plante și animale.

Obiectivele Proiectului

Curățarea Deșeurilor: Organizarea de sesiuni de colectare a deșeurilor în pădurea și pe malul Lacului Snagov pentru a reduce poluarea și a îmbunătăți calitatea mediului.

Protecția Biodiversității: Implementarea de măsuri pentru protejarea faunei și florei locale, asigurându-se că ecosistemul rămâne sănătos și sustenabil.

Educația Ecologică: Creșterea nivelului de conștientizare și implicare a comunității locale în protejarea mediului prin campanii de sensibilizare și educație ecologică.

Promovarea Turismului Sustenabil: Încurajarea unui model de turism care respectă și protejează mediul, contribuind la dezvoltarea economică durabilă a zonei.

Activitățile Principale

Colectarea Deșeurilor: Organizarea de sesiuni periodice de colectare a deșeurilor cu participarea voluntarilor și a comunității locale.

Monitorizarea Mediului: Supravegherea continuă a stării mediului pentru a identifica rapid problemele și a implementa soluții adecvate.

Campanii de Sensibilizare: Organizarea de campanii educative și informări publice pentru a sublinia importanța protejării mediului și a implica cât mai mulți oameni în aceste eforturi.

Beneficiarii Proiectului

Beneficiarii direcți ai acestui proiect sunt membrii comunității locale și vizitatorii zonei Snagov. De asemenea, beneficiarii indirecți includ fauna și flora locală, care vor avea de câștigat dintr-un mediu mai curat și mai sănătos.

Scopul Proiectului

Proiectul de ecologizare în pădurea și malul Lacului Snagov urmărește să producă o schimbare pozitivă prin îmbunătățirea calității mediului, implicarea comunității locale în activități de protejare a naturii și promovarea sustenabilității pe termen lung.

Parteneri și Colaboratori

Pentru implementarea cu succes a acestui proiect, Fundația M.E.V. colaborează cu Federația de Canotaj, Ocolul Silvic și comunitatea locală, asigurându-se astfel de un sprijin logistic adecvat.

Continuitatea Proiectului

Pentru a asigura sustenabilitatea proiectului, Fundația M.E.V. va continua să organizeze programe de întreținere și monitorizare a mediului pe termen lung, implicând în mod constant comunitatea și voluntarii.

Pentru mai multe informații despre proiectul "Ecologizare Snagov" și pentru a afla cum vă puteți implica, vă rugăm să ne contactați:

Email: office@fundatiamev.ro

Adresa: București, România