Obiective

Obiectivele Fundației:

Pentru realizarea scopului, Fundația are următoarele obiective:
(1) Elaborează, încurajează, formulează, promovează și derulează proiecte, activități, acțiuni, evenimente, inițiative și programe de amplitudine și impact în domeniile de responsabilitate;
(2) Desfășoară și facilitează activități specifice în domeniul protecției și asistenței sociale pentru diferite categorii, în special în perioada crizelor umanitare, conflictelor, războaielor, dezastrelor și calamităților etc., precum sprijinirea refugiaților, integrarea în societate a acestora, facilitarea cazării acestora, colectarea de fonduri, donații, sprijin logistic și financiar, activități de sprijin, ajutorare și asistență de tip umanitar etc., sprijin material; consiliere pentru relația cu instituțiile; diagnoză și consiliere, suport psihologic, grupuri de suport; achiziționare, intermediere, primire - distribuire donații (rechizite școlare și alte materiale educative, jucării, alimente, îmbrăcăminte-încălțăminte, mobilier, echipamente medicale, sanitare, electronice, birotică, mijloace de transport, consumabile diverse, mâncare pentru animale, etc.).
(3) Acordă și facilitează acordarea de servicii sociale, consiliere, ajutor social, recomandare și servicii similare destinate persoanelor și familiilor, la domiciliu sau în alte locații, activități de întrajutorare, servicii de consultanță, activități de asistență socială și îndrumare pentru copii și adolescenți, activități ale centrelor de adopție, activități de asistență socială comunitare, activități multiple specifice în sprijinul victimelor catastrofelor, refugiaților, imigranților etc., inclusiv cazarea temporară sau pentru perioade de timp mai îndelungate a acestora, activități de recalificare profesională, activități de integrare socială a refugiaților, colectarea de bunuri alimentare sau de primă necesitate pentru refugiați sau pentru alte categorii vulnerabile, colectarea de donații, fonduri sau alte ajutoare pentru refugiați sau alte categorii vulnerabile, activități de asistență diurnă pentru persoanele fără locuință și alte grupuri dezavantajate social, activități caritabile cum ar fi strângerea de fonduri și alte activități suport destinate ajutorului social etc.;
(4) Organizează sau facilitează organizarea de activități în direcția conservării și dezvoltării patrimoniului cultural, material și imaterial;
(5) Organizează și facilitează organizarea de expoziții, spectacole, concerte şi alte manifestări cultural-artistice;
(6) Organizează seminarii, mese rotunde, colocvii, ateliere practice (workshop-uri) etc. în domeniile de responsabilitate, a unor teme de interes pentru comunitate;
(7) Organizează conferințe, dezbateri publice, semnării, școli de vară, expoziții, campanii de promovare, workshop-uri, simpozioane, programe de administrație publică locală, programe europene, programe organizate în parteneriat cu organisme internaționale, programe provenite din fonduri europene, programe de sprijinire a acțiunilor comunitare, în domeniile de responsabilitate;
(8) Organizează cursuri de formare/calificare/dezvoltare, în condiţiile legislației privind formarea profesională a adulților, în vederea dezvoltării abilităților şi perfecționării ocupaționale;
Produce, editează şi difuzează cărţi şi reviste, material audiovizual, precum şi alte produse culturale;
(9) Organizează stagii, vizite de studiu, vizite de documentare etc.;
(10) Promovează, organizează și sprijină desfășurarea activităților curriculare și extra-curriculare, școlare și extrașcolare; sprijină alte activități care vin în completarea procesului de învățământ;
(11) Organizează manifestări educaționale (concursuri, dezbateri, cercuri științifice, tabere de creație, excursii și drumeții, activități cultural-artistice și de divertisment);
(12) Organizează, coordonează și evaluează sondaje de opinie publică;
(13) Derulează campanii pe teme de interes comunitar;
(14) Acordă îndrumare şi consultanță în diverse domenii, pentru persoane fizice și juridice interesate;
(15) Acordă donații, burse şi/sau alte forme de sprijin material şi financiar;
(16) Facilitează accesul la educație și pe piața muncii a grupurilor vulnerabile;
(17) Stimulează și sprijină activitatea publicistică a tinerilor prin editarea de publicații proprii sau în cooperare și colaborare cu alte organizații din țară și din străinătate, pentru valorificarea activităților tinerilor;
(18) Stimulează activitățile de cercetare și creație a tinerilor;
Dezvoltă programe de certificare/recertificare în domeniul consilierii școlare și vocaționale, în regim propriu sau prin parteneriate cu instituții de profil;
(19) Concepe, realizează și editează materiale informaționale și educaționale în diverse domenii de formare, perfecționare și informare, sub formă tipărită și în format electronic, concretizate în cărți, cursuri, publicații periodice, pliante, afișe, broșuri, programe informatice, filme, programe video și audio pe suport tipărit, CD/DVD și alte suporturi clasice sau electronice;
(20) Concepe, organizează și desfășoară activități ce urmăresc pregătirea și formarea profesională a tinerilor și adulților, precum și acțiuni și programe în vederea susținerii acestora pentru a dobândi pregătirea necesară unei bune realizări personale și profesionale în viață;
(21) Participă la educarea și promovarea implicării tinerilor în fiecare aspect al vieții sociale;
(22) Inițiază, organizează sau sprijină programe și proiecte în domeniul protecției mediului;
(23) Încurajează politicile de voluntariat; stimulează atragerea, întreținerea și educarea voluntarilor pentru implementarea activităților menționate anterior;
(24)Promovează, menţine și dezvoltă relații de colaborare și parteneriat cu alte asociații de profil din țară, precum și cu alte organizații din străinătate; colaborează cu instituții publice, organizații nonguvernamentale, persoane fizice și juridice, asociaţii profesionale din sfera sa de activitate etc. pentru realizarea de parteneriate care să conducă la atingerea scopului și obiectivelor Fundației;
(25) Participă la formarea de consorții pentru implementarea unor proiecte, inclusiv proiecte europene;
(26) Înființează, organizează și finanțează servicii sociale acreditate și licențiate;
(27) Organizează și coordonează programe menite să contribuie la promovarea și aprofundarea valorilor, ideilor și practicilor privind apărarea drepturilor omului, și în special apărarea drepturilor minorităților, a grupurilor vulnerabile;
(28) Organizează stagii și seminarii de perfecționare în identificarea soluțiilor la crizele economice, sociale și de mediu actuale pentru membrii săi, atât în țară cât și în străinătate;
(29) Organizează și participă la schimburi culturale;
(30) Editează prospecte, postere, broșuri, cărți, reviste având drept scop popularizarea activităților Fundației;
(31) Sprijină asigurarea protecţiei monumentelor istorice aflate în domeniul public şi privat al municipiului Constanța;
(32) Elaborează şi asigură programe speciale de prevenire a degradării bunurilor din patrimoniul istoric, cu respectarea avizului Comisiei Naţionale a Monumentelor Istorice; participă la finanțarea lucrărilor de protejare a monumentelor istorice
(33) Iniţiază, realizează şi derulează activităţi de execuţie a unor lucrări de reconstrucţie, conservare, restaurare, promovare a monumentelor istorice, de artă, de arhitectură şi urbanistice;
(34) Inițiază parteneriate cu instituții de învățământ şi cultură pentru a implementa proiecte culturale, educaționale, artistice etc., în domeniile de responsabilitate;
(35) Realizează activități de inventariere, conservare, arhivare a elementelor patrimoniului cultural, arhitectural şi de for public, încadrate în categoria celor de interes local;
(36) Administrează obiective de patrimoniu cultural mobil şi imobil în vederea promovării turistice distinct sau prin alte forme de organizare conform legii, după caz;
(37) Promovează şi sprijină activitățile de studiu şi cercetare în domeniile din sfera sa de activitate;
(38) Sprijină activitățile de asistență socială și caritabile desfășurate cu scopul de a ajuta persoanele defavorizate, victimele catastrofelor, precum refugiații, imigranții etc.
(39) Dotează biblioteci, instituții de învățământ, centre culturale şi așezăminte, din ţară şi străinătate, cu publicații, cărți, mobilier etc.;
(40) Facilitează crearea de rețele pentru diseminarea mesajelor, schimbul și utilizarea cunoștințelor pentru punerea în practică a proiectelor comune, cu ajutorul partenerilor din mass-media, a factorilor de decizie, practicienilor din domeniile de responsabilitate, precum și construirea de sinergii peste granițele disciplinare și sectoriale;
(41) Organizează cursuri de pregătire, seminarii, conferințe, dezbateri publice, precum și organizarea de marșuri, manifestații publice și alte activități de sensibilizare a opiniei publice, potrivit legii; organizează spectacole, gale, evenimente culturale, pentru promovarea programelor Fundației;
(42) Realizează propuneri către forurile competente de măsuri legislative necesare pentru dezvoltarea și îmbunătățirea domeniilor de responsabilitate, în acord cu standardele europene și internaționale;
(43) Organizează și desfășoară activități de transport terestru de persoane și cazare, în vederea realizării scopurilor și obictivelor Fundației;
(44) Organizează acțiuni de dezvoltare a turismului local sub toate formele sale (agroturism, ecoturism, turism cultural, gastronomic, etc.) și promovarea sa în Romania și în spațiul european și internațional;
(45) Susține și promovează valorile si resursele patrimoniale, cultura si traditiile romanesti  in context national si international in toate domeniile si prin toate mijloacele legale din tara si strainatate;
(46) Colecteaza date statistice, studii şi cercetări, precum si elaboreaza strategii pentru zone/ regiuni  din  diverse sectoare;
(47) Realizeaza activități de networking;
(48) Organizează orice alte acțiuni compatibile cu obiectul de activitate.