Scopul

Fundația are drept scop:

a. În special:

Acțiuni, activități, inițiative, proiecte și programe în domeniile cultural, artistic, științific, educațional, social și umanitar, asistență și protecție socială, tineret, sportiv și turistic, precum și de schimburi între persoane fizice, instituții publice, instituții neguvernamentale, asociații profesionale din sfera sa de activitate, pentru consolidarea capacității comunităților de acțiune și manifestare în domeniile menționate, pentru crearea, încurajarea şi dezvoltarea unor comunități responsabile și active, pentru stimularea mediului socio-cultural local, pentru acordarea de sprijin și asistență persoanelor defavorizate, incluzand refugiați în situații de calamitate, conflict, război, criză umanitară etc., precum și pentru protejarea, dezvoltarea și promovarea patrimoniului și valorilor, dezvoltarea educației, culturii, tradițiilor și artei populare, valorizând sustenabil patrimoniul istoric- cultural și natural de care dispune, și

b. În general:

Promovarea principiilor protejării patrimoniului național și internațional (potrivit căruia, valorile și bunurile moștenirii culturale au calitatea de surse fundamentale ale cunoașterii trecutului și prezentului și trebuie să beneficieze de protecție), libertății de creație (potrivit căruia, libertatea de exprimare artistică și de comunicare publică a faptelor și prestațiilor artistice de cultură reprezintă un drept fundamental), primordialității valorii (prin asigurarea condițiilor morale și materiale pentru aplicarea criteriilor de evaluare, de selecție, de promovare și afirmare a creativității si talentului), autonomiei instituționale (potrivit căruia, inițierea și desfășurarea proiectelor culturale, artistice,  educaționale și sportive nu pot fi restrânse pe criterii de naționalitate, etnie, vârstă, sex, religie, concepții politice, situație socială ori grad de cultură), șansei egale la cultură și educație (conform căruia, se asigură accesul și participarea tuturor la cultură, artă, educație și sport și totodată îmbunătățirea calității vieții, prin imbunatatirea mediului locativ, asigurarea accesului la terapii medicale si de familie, accesului la integrare profesionala, asigurarea bunurilor si alimentelor indispensabile unui trai normal etc.), identității culturale în circuitul mondial de valori (prin asigurarea protejării patrimoniului cultural național și promovarea în circuitul național și internațional a valorilor spiritualității naționale), atingerea obiectivelor de dezvoltare durabilă, de protejare a biodiversității, de educație timpurie și de îmbunătățire a calității mediului, de susținere a economiei circulare.

Fundația are în vedere, pentru atingerea acestui scop, stimularea, dezvoltarea și diversificarea platformelor, instrumentelor, modalităților și mijloacelor de dialog instituțional și civic existente, precum și facilitarea accesului la acestea, în domeniile de menționate (numite în continuare domenii de responsabilitate).